- Ciclism

M-ai stricat, i-a spus Pozzovivo șoferului. Numărul de bicicliști loviți de mașini este în creștere

Marele sărac, ei îl cheamă pe Pozzoviv. De trei ori, o cădere severă îi întrerupse cariera.

În 2014, el a condus din Pasul Stelvio în timp ce se antrena la 70 km / h, când o pisică i-a alergat sub roata din față. După accident, a derapat douăzeci de metri pe asfalt, înainte de a zbura în barierele accidentului. El a scăpat cu o fractură de vițel și tibie.

La Giru 2015, și-a schimbat capul pe asfalt în timpul unei căderi în piciorul al treilea și a luat o lovitură și o vânătăi extinse.

El a fost întotdeauna capabil să se întoarcă și luptă din nou cel mai bine în munți. El deține două a cincea locuri în clasamentul general al Gira din 2014 și 2018 și locul șase din Vuelta 2013 și Gira 2017.Anul acesta a fost un asistent valoros la cel de-al doilea Nibali din Marele Tur al Italiei.

Dar va reveni de data aceasta? De acolo trebuia să pornească pentru un curs de pregătire la mare altitudine la Etna și apoi la Vuelta, unde urma să devină liderul Bahrain Merida.

Nimic din toate acestea nu va fi.

În satul Laurignana, Fiat Grande Punto s-a repezit împotriva lui, făcând un viraj în direcția opusă. Un tânăr de nouăsprezece ani, proaspăt proprietar al permisului de conducere, stătea la volan.

„Deodată, o mașină m-a lovit pe partea mea a drumului”, a mai spus Pozzovivo. – Șoferul nu m-a văzut la început. Apoi ne-am întâlnit scurt ochii. Mi-a fost clar că o coliziune era inevitabilă.Aș vrea doar să nu mă lovesc în cap. Și-a rupt piciorul și mâna dreaptă, claviculă și coaste, i-a străpuns plămânii. Mai mult, fracturile humerusului, cotului și tibiei erau deschise și complicate.

Vezi ce ai făcut ajuta ciclistul imediat. După un timp, prietenul lui Pozzoviv a ajuns la accident, chemând o ambulanță, soția sa.

„Am fost întins pe pământ, dar nu m-am uitat la rănile mele, deoarece mi-a fost teamă să le văd”, a descris Pozzovivo cu ochii în urmă pentru Gazzetta dello. Sport. „Și băiatul a fost zguduit.Nici nu știu unde am găsit puterea să-i vorbesc pentru că nu puteam să respir, dar i-am spus: Uite ce ai făcut! M-ai distrus. Mi-ai încheiat cariera. ”

De asemenea, soției sale, când a sosit, Pozzovivo a anunțat:” Am o carieră. ” De acolo el a fost dus la Lugano la medicul chirurg ortoped principal Christian Candrian, care a suferit o operație dificilă la cot. „În primele zile după cădere, am avut o durere atât de mare încât abia puteam să vorbesc. E mai bine acum.Sunt îngrijorat doar de mâna stângă pentru că am pierdut o mulțime de oase în ea. ”

Crazurile și consecințele lor s-au încheiat deja sau au întrerupt sezonul pentru multe vedete cicliste din acest an: Tom Dumoulin, Chris Froom, Wout van Aert sau Thibaut Pinot.

care este foarte adesea vinovat de șoferii de mașini, a fost o problemă de mulți ani și continuă să se întoarcă.

Anul trecut, 2017 a fost tragic în acest sens. care, potrivit propriilor sale cuvinte, l-a trecut cu vederea la răscruce.Și în decembrie acelui an, australianul Jason Lowndes, în vârstă de 23 de ani, al Academiei Israel de Ciclism a fost ucis într-o casă de mașini din apropiere, în Bendigo, în Australia.

Kristof Goddaert al IAM a murit și în 2014 când În ianuarie 2016, un șofer britanic mai în vârstă părea să nu știe temporar de țara în care se deplasa și a alergat pe drumul din Calpe, Spania, unde l-a antrenat pe Giant – Alpecin (Sunweb de astăzi).A măturat șase bicicliști, iar Waren Barguil și John Degenkolb au trebuit să fie duși imediat la operație. “John a avut foarte mare noroc că a supraviețuit”, a spus managerul lui Degenkolb, Jorg Verner. Cuvintele similare ar putea fi rostite de Petr Vakoc după ce a fost lovit de un camion care a ajuns în Africa de Sud în ianuarie trecut. Deși ciclistul ceh al echipei Quick-Step a călărit la marginea drumului.

Petr Vakoc s-a reabilitat tot anul pentru a se întoarce la peloton.

„Am avut mare noroc să nu lovesc drumul de sub roțile mașinii, dar lângă el”, a spus Vakoč. Șase vertebre rupte au necesitat trei operații și recuperare dificilă.El și-a revenit tot anul înainte de a încerca din nou să concureze anul acesta. BBC: Riscul precipitațiilor crește În mai, Chris Froome s-a plâns și după o sesiune de antrenament în jurul Monaco pe Twitter. Slavă Domnului că sunt bine. Runda este pentru depreciere. Șoferul a plecat. ”

Poate că toți profesioniștii pot spune povești despre cum au fost amenințați de șoferi fără scrupule. Potrivit unui sondaj realizat de BBC, riscul de rănire gravă a bicicliștilor a crescut cu 17 la sută față de un deceniu în urmă.

A existat și o coliziune a profesioniștilor auto.

Nu există nici o modalitate de a le proteja complet în timpul antrenamentelor.Dar există o campanie în creștere de profesioniști care le solicită șoferilor să țină o distanță de cel puțin 1,5 metri față de bicicliști la depășire. fratele său mai mic, Dayer, a fost implicat și în multe accidente de antrenament cu mașina. Domenico Pozzovivo nu a greșit. El a fost în locul greșit în momentul nepotrivit.

După un prim scepticism inițial, o lamă de speranță se prinde acum. „Acum mă gândesc din nou: Nu așa se încheie cariera mea. Mă întorc, a spus el înainte de a fi dus în sala de operații vineri.