- FC Otelul

Cu Courtois la acest nivel … cine își amintește de Keylor Navas?

Un fundaș, Varane, a încheiat seceta marcantă a lui Real Madrid și a oferit echipei albe trei puncte vitale pentru LaLiga.strong> Zidane a jucat-o în unsprezece fără Fede Valverde, iar pariul nu a greșit într-unul dintre cele mai complicate cursuri de campionat. Madridul a știut să sufere la Coliseu, cu un Courtois stelar care începe să-și amintească de portarul care a fost desemnat cel mai bine din lume.

Trei opriri în prima repriză, spectaculosul său zbor pentru a șterge voleiul lui Arambarri, a început să bage victoria spre partea Madridului, flămândă de Liga, competiția favorită a lui Zizou. Imperiali în apărarea Varane, Militao și Mendy și marele Valverde când a ieșit pe teren. În doar 15 minute, el a arătat că este încă de prisos în 2020.

Courtois ajunge la tot.Au trecut câteva luni la un nivel excelent, dar la Coliseum sigur a semnat cel mai bun joc al său cu tricoul Real Madrid. Trei opriri din prima repriză au permis echipei albe să ajungă în viață la pauză. A zburat să obțină un voleu de la Arambarri care mirosea a un gol de când mijlocul a lovit mingea, a făcut un miracol pentru a șterge o lovitură de cap de la Cabrera și s-a lansat lângă poartă pentru a trimite șutul lui Fajr la un corner. Cu Courtois la acest nivel, nimeni nu mai lipsește de Keylor Navas. Madrid are din nou un portar de top.

De multe ori este acuzat că nu a făcut pas înainte fără Ramos. Ei bine, împotriva lui Getafe, cu căpitanul acasă, Varane era lider în apărare și atac. Apărător central impecabil în apărare și decisiv în atac pentru a pune capăt secetei Real Madrid.El a forțat primul gol într-un duel aerian cu Soria și a marcat al doilea cu o lovitură de cap inepușabilă „făcută la Ramos”. Zidane îi cere să fie șeful și înainte de Getafe a fost alături de un Militao care, apropo, a semnat un meci de excepție. Cât de dificil va fi pentru Nacho…Echipa albă are probleme serioase pentru a face obiectiv. A marcat trei împotriva lui Getafe, da, dar două pe set și a iertat o mână de șanse clare. De fapt, până la golul lui Modric în 95 ‘, după un contraatac grozav, Madrid a adăugat practic patru partide complete, fără a marca un gol.Benzema a marcat împotriva Valencia, după ce Courtois a finalizat un corner, apoi a apărat împotriva celor de la Barcelona și Athletic și din nou la Getafe pe seturi, primele două goluri. Madridul generează, dar îl costă să termine. La Coliseum, până la trei capete s-au dus la limbo și că împotriva celor mari, cum arăta PSG sau Barcelona, ​​plătiți.

Mendy nu este foarte fin, dar este o apărare ca vârful unui pin. Este important să încetați să-l comparați cu Marcelo (care nu admite comparația) și să-l valorizați pentru ceea ce este, un alergător care își ocupă banda cu profesionalism și solvabilitate. Foarte rar îl depășesc și el se alătură atacului cu inteligență. Ce mai sus nu are magia și imaginația lui Marcelo? Adevărat. Ce nu are centrul ca Míchel? Adevărat.Însă împotriva lui Getafe meciul său defensiv a fost impecabil și a asistat primul gol al Madridului. În jocurile mari, nu ar fi ciudat ca Zidane să parieze pe compatriotul său.

Soria nu a avut ziua lui. Când Getafe a strâns cel mai mult, și-a scos echipa din joc cu un început nefericit care a dus la 0-1. În funcție de lovitura pe care o vedeți, se pare că este un gol al lui Varane sau un gol propriu. Dar ceea ce se vede clar din șutul pe care îl vedeți este că portarul Geta nu reușește la început. În cel de-al doilea gol, el rămâne bătut în cuie înaintea licitației francezilor, renunțând înainte să intre mingea în plasă. Da, a avut dreptate să citească vaselina pe care Bale a încercat să o facă cu 0-2 pe tabela de marcaj și să dea o lovitură de cap în 92 ‘.