- Fotbal

Se împlinesc 4 ani din „Era Zidaneană”

„Cred că totul se va dovedi bine”, a spus Zidane pe 4 ianuarie 2016, data la care a fost introdus pentru prima dată ca antrenor al Real Madrid. Au trecut patru ani de la acel moment și Zizou s-a descurcat foarte bine în fața echipei albe. Posibil mai bine decât și-a imaginat când a lansat fraza menționată.

Dar, mai ales, timpul lui Zidane ca antrenor al Real Madrid a fost foarte intens. Pentru că într-adevăr sunt trei ani și trei luni, el este în prim-planul băncii albe, dar asta a părut un deceniu.După evenimente și titluri.

În acea perioadă scurtă de timp, Zidane a câștigat trei Campioni consecutivi, nouă titluri în total, a recâștigat tronul ligii, plecat în 2018, revenit anul trecut, a cunoscut două crize și încearcă acum să reconstruiască imperiu pe care l-a construit în primele sale trei sezoane la cârma Real Madridului.

Salt la banca albă și primul campion

La 4 ianuarie 2016, Florentino Pérez a demis-o pe Benítez și a optat pentru Zidane, care fusese doi ani fata Castilei. Era Zizou începe la Real Madrid. Sosirea lui este o lovitură de iluzie care în curând începe să se reflecte în rezultatele echipei.În cele cinci luni în care a fost la comanda 15-16, Madrid a câștigat 17 din cele 20 de partide de ligă pe care le-a jucat (inclusiv Camp Nou Classic) și a ajuns să aibă opțiuni pentru a câștiga Liga până în ultima zi. Dar succesul va veni în Liga Campionilor. După ce a eliminat Roma, Wolfsburg și City, Madridul ar salva sezonul într-un mod mare cucerind Liga Campionilor împotriva Atléticoi din Milano. Zizou a fost protagonistul celui de-al nouălea ca jucător, al zecelea ca asistent al lui Ancelotti și al unsprezecelea ca antrenor. A fost începutul unei etape glorioase pentru albi.

Dubla istorică

Sezonul 16-17, prima completă a lui Zidane la cârma Real Madridului, succesele s-au înmulțit. Madridul ar câștiga Supercupa Europei și câteva luni mai târziu Cupa Mondială a Cluburilor.Prin urmare, Zidane și-a închis primul an calendaristic ca antrenor pentru Real Madrid, cu trei titluri deja în buzunar. La sfârșitul sezonului avea să-l încheie cu o dublă istorică câștigând Liga și Campionii. Madridul a recăpătat tronul intern, iar în Europa a devenit primul club care a câștigat doi Campioni consecutivi. Zidane luase Madridul într-o altă dimensiune. A fost punctul culminant al marii sale lucrări. Și toate acestea în doar 16 luni la cârma echipei.

A treia Ligă Campionă consecutivă, cel mai bun și nouă titluri

La începutul sezonului 17-18, Madridul cu Zidane continuă să se ridice pe creasta valului de titluri. În vară a cucerit încă două, Super Cupa Spaniei împotriva Barça și Supercopa Europeană împotriva United.Astfel de succese duc la recunoașterea individuală a lui Zidane, care îl câștigă pe The Best ca cel mai bun antrenor din lume. La scurt timp, o altă Cupă Mondială a Clubului. Madrid este o mașină pentru a câștiga finala și titluri. Singura aluniță în acele luni este Liga, pe care Madridul o aruncă la primul schimb, ceva care antrenorului nu-i place deloc. În ianuarie, situația ligii, împreună cu eliminarea neașteptată a cupei împotriva lui Leganés, au dezlănțuit prima criză a erei Zizou. O criză pe care echipa o șterge la lovitura unui stilou cu o sclipitoare Champions League, în care elimină PSG, Juventus și Bayern, pentru a o cuceri pentru a treia oară consecutiv împotriva lui Liverpool la Kiev.Al nouălea titlu al lui Zidane în trei sezoane.

Adio și revenire surprinzătoare a lui Zidane

Dar la cinci zile de la câștigarea celei de-a treia campioane, Zidane surprinde toate anunțându-și adio și sfârșitul unei etape glorioase ca antrenor pentru Real Madrid. Antrenorul a acuzat purtarea unei campanii în care echipa a fost dusă în Ligă și cu unii jucători în special, precum Bale. Zidane a plecat și Cristiano a plecat. “Echipa are nevoie de o schimbare pentru a continua câștigul”, a explicat Zidane la revederea sa din Valdebebas însoțit de Florentino Pérez.Ceea ce nu și-a imaginat Zidane este că la revederea lui va fi foarte sumar, pentru că lucrurile nu i-au decurs bine și nouă luni mai târziu s-a întors la Madrid ca soluție pentru marea criză a rezultatelor echipei.

Două crize în efortul de reconstrucție din 19-20

La a doua întoarcere, efectele sosirii sale nu au făcut Erau la fel de vizibili ca prima dată. Echipa a terminat slab și Zidane a acuzat că uzura care a afectat mulți jucători ai vechii gărzi. Presazonul rău a intrat în rană, antrenorul nu a găsit cheia și la prima schimbare s-a confruntat cu prima criză a campaniei. Câștigarea împotriva PSG lasă figura lui Zidane foarte atinsă. Cu toate acestea, salvează prima situație critică.Înfrângerea dureroasă din Mallorca ar provoca o nouă criză, mai accentuată de această dată și cu umbra lui Mourinho zburând peste Bernabéu. Dar Zidane lovește cheia în timp și revine la situație, deși anul s-a încheiat cu o aromă dulceagă. Astăzi Zidane împlinește patru ani de când a preluat comanda Madridului pentru prima dată și o face în mijlocul reconstruirii echipei de campioni pe care a fabricat-o. Este marea sa provocare în cea de-a doua etapă ca antrenor alb.