- NHL

V + V Expectanți. Obiectivele de nădejde vor rămâne răbdătoare și vor intra în NHL?

„Când ați început hocheiul, ați avut scopul de a intra în NHL. Încă aștept, dar fac tot posibilul și apoi ce se întâmplă. Fiecare jucător are spate, dar nu este ca și cum am venit în Republica Cehă vara pentru a afla cine și cât de mult ”, descrie Daniel Vladař, un tânăr de 22 de ani, un Boston Bruins.

Vít Vaněček, pentru o schimbare a serviciilor Capitalei din Washington. Nici nu vrea să renunțe la misiunea de peste mări, după toate, a semnat un nou contract pe trei ani în perioada sărbătorilor. „De când sunt încă acolo, am răbdare. Încerc, dar uneori sunt momente în care ai o perioadă de oprire. Cred că va veni. Am fost redactat, șansa apare doar o dată în viață, pe care am acceptat-o.Așa că vreau să rămân acolo cât mai mult timp pentru a intra în NHL. ”

Poveștile lor arată cât de greu este pentru un portar să treacă prin elita îngustă. Nu că jucătorii de teren, în special cei cehi, au o cale mai artificială, dar șansele de a fi chemați sunt mai mari. În caz de eșec, antrenorii amestecă linia, plafonul financiar poate juca și un rol. Și dacă sunteți în Capitale sau Bruins, unde de ani buni, Braden Holtby și Tuukka Rase, deținători ai Trofeului Vezina, au fost numărul unu, perspectivele dvs. de schimbare sunt și mai negre. “NHL este cea mai buna liga din lume, va exista intotdeauna un concurent”, spune Vanecek.

Calatoriile lor sunt destul de similare.Au aparținut echipei naționale de juniori, au fost înscriși în a doua (Vaněček) și a treia rundă (Vladař), apoi au rămas peste mări. La început au învățat în ECHL, la o fermă, apoi au sărit în AHL. Și acolo au obținut o poziție mai puternică.

În sezonul trecut, când Rask și-a luat concediul personal, Vladar a cerut deja Bruins. El a avut o atmosferă de lupte, dar după câteva zile s-a întors la fermă.

“Dacă cineva va fi rănit, atunci…Dar, cel mai mult, cred că, dacă doriți binele celorlalți, se va întoarce bine. Așa că nu m-am trezit în fiecare dimineață dorind ca cineva să fie rănit. Privesc mai ales sub picioarele mele, ca să nu călătoresc.Încerc să fiu gata când am șansa ”, povestește el.

S-a întors apoi la prima echipă în timpul unui lung pelerinaj la playoff, când cluburile sunt în mod regulat„ fermieri ”. El a rămas doar un observator, dar știe: „Sper că, dacă voi fi pregătit pentru tabără acum, îmi voi face un nume puțin mai bun și voi avea șansa”. .

Apropo, Vanek s-a aflat și el la Capitale la Cupa Stanley, dar altfel trebuie să lupte mai întâi la fermă pentru poziția 1 cu Samsonovul rus.

„Deși nu am prins Capitale, a fost minunat. Ești cu băieți pe care nu îi vezi.Și când eram mai mic, nu am crezut niciodată că voi fi în cabină cu Ovechkin, de exemplu. ”Și doar un lunetist rus l-a întrebat odată după antrenament și i-a spus că va lucra la bombele sale fără pregătire. „Bine, minunat, m-am gândit și m-am dus. Și mi-a trimis trei, apoi un al patrulea în cap și nu am putut mușca toată ziua. ”

În același timp, adulmecarea NHL este un pas către motivarea managerilor și a antrenorilor. Antrenorii de poartă sunt în legătură cu portarii de la ferme, dar odată ce deschideți ușa către NHL, veți descoperi o altă lume.

Facilități de lux, salariu mai mare (de exemplu, Vanek va lua la fermă de cinci ori mai puțin decât în ​​NHL), un serviciu perfect.Acest lucru este valabil mai ales în echipele de fermieri AHL din Coasta de Est, care „suferă” la grevele de autobuz pe oră. Locuiești într-un oraș mic, nu într-un milion de metropole. „Hershey este un oraș mic, unde există trei restaurante decente și o fabrică gigantică de ciocolată. Așa că este monoton și trăiesc în principal acasă, ”spune Vanecek.

Dar pentru schimbarea vieții,„ puțin ”este suficient – pentru a primi Capitalei un apel definitiv la NHL. Va veni în sezon?