- Uncategorized

Arsenal avertizează Spurs că cursa pentru nordul Londrei nu este încă câștigată

Luna trecută, în timp ce Tottenham se afla în spatele primilor doi, a devenit la modă să subliniem că câștigarea ligii era „în propriile mâini ale lui Tottenham”. Care este, desigur, locul cel mai puțin sigur dintre toate pentru a câștiga liga. O victorie cu 2-0 aici, prima înfrângere în Premier League a lui Ole Gunnar Solskjær la Manchester United, înseamnă că Arsenal a acumulat acum nouă puncte pe Spurs de Ziua Îndrăgostiților și se află la un singur punct în spatele pe locul patru.

Mesajul din Emirate este că primul dintre acestea a fost deja realizat. Există o competiție destul de acerbă pentru titlul de cel mai prost cântec de plecare la sfârșitul unui eveniment sportiv.Dar, în timp ce Sweet Caroline – favorita apucătorului de coapsă și o concurentă convingătoare – parcurgea în jurul tribunelor, în timp ce ploaia cădea în cearșafuri delicios de violente și țâșni, în timp ce mulțimea stătea să râdă și să țipe, a fost din nou greu să nu simți schimbarea. de starea de spirit pe acest stadion anterior destul de supărat.

Emiratele fuseseră o priveliște frumoasă la începutul unei zile de martie, rece și puternic luminată de soare. Când s-a lăsat întunericul, era ușor sălbatic. Fosta lor casă, Highbury, avea ceva înțepător și urât. Există puțin din asta în acest mega-bol din sticlă și oțel acum. Sfârșitul oaspete a fost înecat într-un mod care pur și simplu nu s-a întâmplat niciodată în moartea lentă a târzii wengerismului. „Unde ești naiba ta VAR?” au cântat, într-o explozie comună de comentarii sociale ascuțite.Indiferent ce va aduce viitorul, oricare ar fi natura înnodată a ierarhiei clubului, nu puteți ucide spiritul și acest loc fierbe de viață în aceste zile.

La fel și echipa, între pasul fals ciudat. Acest joc a fost câștigat pe detalii. Arsenal a fost puțin norocos. Romelu Lukaku ar fi putut avea un hat-trick în prima repriză. United va merge mai departe cu impulsul încă în picioare. Dar a câștiga un meci în acest fel, împotriva acestui tip de echipă, se simte ca un progres în sine, o dovadă că, indiferent de nivelul final al acestei echipe, Emery a făcut deja din Arsenal ceva ce nu au fost. Facebook Twitter Pinterest Romelu Lukaku a ratat două ocazii de aur de a marca într-o zi frustrantă pentru Manchester United.Fotografie: Tom Jenkins/The Guardian

Victoria înseamnă nouă victorii consecutive acasă în Premier League, cu un sentiment real de, dacă nu chiar o fortăreață construită, atunci o comunitate închisă semi-sigură. În plus, desigur, Arsenal câștigă jocuri pe care le-a abordat cu frică în suflet până anul trecut. A dispărut substanța pliabilă din ultimele câteva sezoane, un Arsenal care s-a prăbușit împotriva echipelor mai bune ca o felie umedă de pâine albă. The Fiver: înscrieți-vă și primiți e-mailul nostru zilnic de fotbal.

În schimb, Arsenal a atacat Uniți cu o viclenie în clinches, fundașii laterali lucrând cu furie, mijlocul terenului făcând din greu.A fost un joc plin de mijlocași centrali remarcabili, de la Fred, cel mai puțin pătat, colosul Parisului; la o observare rară a lui Mesut Özil într-un meci major din Premier League, scos din colțul său aurit de pe banca Arsenal ca o chinchilla cu pedigree atrasă în lumină de o bucată de brânză pe o sfoară. Aubameyang iscărește din loc pentru a ajuta Arsenal să treacă peste Manchester. United Citește mai mult

Özil a pătruns și a făcut câteva pase frumoase. Dar un mijlocaș mai puțin celebrat a fost cel care i-a dat lui Arsenal în frunte. A fost un gol ciudat. Granit Xhaka a șutat din afara careului. Până când mingea a trecut pe linie, chiar în stânga centrului, David de Gea era la șase metri distanță de ea. Xhaka trecuse prin minge cu vârful piciorului, tăind-o pentru a o întoarce de la dreapta la stânga.De Gea a citit greșit tăietura, a făcut un pas pentru o viraj în sens invers și a fost total bătut, fluturând vag mâna ca un bărbat care salută un autobuz din Londra în orele de vârf, în timp ce trece cu viteză pe lângă oprirea lui, cu geamurile aburite.

Arsenal a profitat de moment. Alexandre Lacazette, care a avut un joc bun, a luat lovitura care a câștigat penalty-ul pentru al doilea gol, ascuns de Pierre-Emerick Aubameyang. La celălalt capăt, Bernd Leno juca un blinder, făcând o serie de salvari fine de la Lukaku.

Din acest moment, run-in-ul este la fel de agreabil ca vreodată aceste lucruri, cu opt meciuri care pot fi câștigate. . Arsenal ar fi profund să se împiedice acum, să-și piardă drumul când deodată pare clar. Dar ceva s-a schimbat aici. Aceasta ar fi putut fi doar ziua în care epoca Emery și-a găsit prima ei adevărată ținere de mână.