- Uncategorized

Premierul trebuie să publice salariile și să elimine ambiguitatea

Am fost conștient de faptul că cluburile au încălcat efectiv plafonul salarial atunci când jucam. La cinele sau mărturiile premiilor de la sfârșitul sezonului sau când vă aflați în tabere din Anglia, jucătorii vorbeau deschis despre modul în care erau plătiți în diferite moduri pentru a eluda plafonul salarial. Îmi amintesc că am auzit o poveste despre un jucător plătit în vite! Acest lucru este aproape imposibil pentru poliție, care este adevărata problemă. Îl aplaud pe Ryan Walkinshaw, fostul proprietar al Gloucester, pentru că a ieșit săptămâna aceasta și a spus că proprietarii vor vorbi despre cum au rupt limita salarială, dar cât de greu este de dovedit? ? | Paul Rees Citește mai mult

Experiențele mele nu sunt atât de diferite.Înțeleg că există o dorință colectivă între Premiership Rugby de a promova jocul și de a înțelege că este îngrijorat de faptul că nu este eliminat lucrul, dar în același timp este o nedreptate pentru suporteri dacă lucrurile se întâmplă care încalcă spiritul dacă nu, le încălcă în întregime.

Mă uit înapoi la momentul în care Conor O’Shea a părăsit Harlequins. Au existat o mulțime de factori care au contribuit la decizia sa, dar unul dintre ei a fost cu siguranță plafonul salarial. Știa, nu doar că bănuia, știa, că cluburile o spărgeau efectiv și nu se făcea nimic în acest sens. Când a existat o anchetă pentru potențiale încălcări ale capacului în 2015, el a vrut totul în aer liber, dar ancheta a fost măturată sub covor din toate punctele de vedere și asta l-a înfuriat.Cluburile implicate nu au fost niciodată numite oficial și, la final, nimeni nu a fost considerat a fi făcut nimic rău după ce a fost convenit un acord extrajudiciar. Conor a alcătuit o echipă formată în mare parte din jucători calificați englezi și nu e ca și cum am fi zburat sus când a preluat conducerea. Am jucat un brand atractiv de rugby și am obținut succes. Apoi am început să alunecăm. Știam că putem concura cu alte cluburi în ceea ce privește tactica și fizicitatea, dar singura zonă pe care nu o putem concura este forța echipelor lor. Știam că cheltuim până la limita salarială și apoi mă uitam la alte echipe și mă gândeam: „Stai puțin, nu o fac pentru caritate”.

Deci, care este soluția? Faceți totul public. Scapă doar de ambiguitate.Nu mă îndoiesc că Premiershipul din acest sezon este cea mai bună ligă din lume, este înfloritoare. În plus, există investiția CVC care demonstrează spațiul pentru creștere. Totuși, mă întreb ce gândește CVC în acest moment. Răspunsul evident este de a publica ceea ce toți sunt plătiți. Eddie Jones alege angajații grei din Anglia pentru a se răzbuna pe Italia. Citiți mai multe

Revenind la saraceni, mai întâi permiteți-mi să spun că îmi place atât de mult ceea ce fac. Îmi place pasiunea lui Nigel Wray, investiția lui dezinteresată în club și munca pe care o fac de luni până vineri în comunitate – chiar și-au înființat propria școală – și este corect să spunem că dacă ai scoate câțiva dintre jucătorii lor din echipa Angliei, nu ar fi nici pe departe la fel de puternică.Dar cultura și averile clubului s-au schimbat cu ani în urmă, când Saracens a recrutat o serie de jucători din străinătate. Vă uitați la generația de jucători acum și trebuie să spuneți că vor fi beneficiat de îndrumarea tuturor acelor internaționali experimentați, care, probabil, nu ar fi fost acolo în primul rând. În urma ultimelor acuzații, saracenii insistă asupra faptului că nu au eludat regulile privind plafonul salarial și că toate aranjamentele au fost puse la dispoziția premierului. Acesta nu este un atac asupra saracenilor, dar ar trebui să existe o privire la nivel de ligă cu privire exact la cine face, pentru că atunci când sportul și afacerile se ciocnesc, vor exista întotdeauna linii încețoșate.

Și va obține doar mai rea.Investiția CVC a sosit și am văzut Premiership Rugby insistând că va merge în infrastructură și că proprietarii de cluburi răspund ca niște câini din cap. Și totuși, nu văd cum nu va merge pe salarii, judecând după unele dintre salariile pe care le-am auzit că sunt oferite pentru sezonul viitor. Nu mă înțelegeți greșit, vreau ca jucătorii să fie plătiți cât de mult pot, iau o bătaie în fiecare săptămână și este o carieră scurtă, atât de bună pentru ei. Problema este că piața este atât de puternică în acest moment și este jucătorul dvs. de club cu 80.000 – 100.000 GBP pe an, care pierde. Când vine vorba de reînnoiri de contracte, li se oferă jumătate din asta, iar cealaltă jumătate se îndreaptă către cei mai mari câștigători, ceea ce duce la echipe mai mici. Fie că veți pierde din punct de vedere al epuizării jucătorilor, fie din punct de vedere al calității jucătorului.Acesta este un echilibru greu de descoperit și este ceea ce face atât de important să ai o academie puternică. În acest fel, veți obține recompensele, având succes pe termen lung, deoarece pur și simplu nu puteți merge pe piață pentru un jucător de un milion de lire sterline în fiecare an și aveți un model de afaceri de succes.