- Uncategorized

Tenisul învins în disputa dintre Novak Djokovic și Chris Kermode

A existat un animus între numărul 1 mondial și președintele executiv de ani de zile, care și-au înrăutățit relația de lucru până la colaps în Indian Wells, California, joi, când câte trei reprezentanți ai jucătorilor și proprietarii turneului care alcătuiesc consiliul Asociației Profesioniștilor în Tenis care a votat contractul său. Avea nevoie de patru voturi. El a pierdut.La fel a făcut tenisul. Andy Murray, cu atenție, jocul plin de speranță în chirurgia șoldului, poate extinde cariera în tenis Citește mai mult

Fricțiunea de lungă durată dintre Kermode și Djokovic a contribuit în mod semnificativ la căderea sa, lăsând președintele în locul bărbatului mort până la al doilea din cei doi contracte de trei ani ai săi expiră la sfârșitul anului.

Djokovic – care a câștigat 128 804 799 dolari într-o carieră stelară, dar a cărui încercare de a conduce un turneu în Serbia s-a prăbușit spectaculos în 2013 – a deținut de mult opinia că Kermode s-a alăturat organizatorilor turneului atunci când ATP s-a așezat pentru a sculpta prada considerabilă a jocului.

Kermode i-a spus lui Djokovic în privat: „Dacă crezi că poți face o treabă mai bună, încearcă”. Nu există nicio indicație că ar fi atât de înclinat.Într-adevăr, nu au apărut deloc nume, creând un vid în care se pot aduna tot felul de confuzii.

Djokovic consideră că nu este suficient să cadă jucătorii din afara nivelului elitei. Însă persoanele subordonate și visătorii cu clasament scăzut care se prezintă la Wimbledon în această vară și li se amintește că vor câștiga 39.000 de lire sterline doar pentru prima rundă ar putea să nu fie de acord cu logica campionului lor. Reprezintă o creștere de 66% pentru pierzătorii din prima rundă în cei șase ani în care Kermode a lucrat.

Wimbledon a crescut premii în fiecare an din acești ani, la fel ca majoritatea turneelor ​​slam și Masters. Votul de joi a avut loc în prima zi a Indian Wells Open, unde premii în bani de la sosirea lui Kermode ca șef ATP în 2014 au crescut de la 5,2 milioane de dolari la puțin peste 9 milioane de dolari.Numărul 2 britanic, Cameron Norrie, care a pierdut în prima rundă, a plecat cu 15.610 dolari. Câștigătorul – care este probabil Djokovic – va primi 1,3 milioane de dolari. Facebook Twitter Pinterest Chris Kermode își va lăsa rolul la ATP după șase ani Fotografie: Andrew Couldridge / Action Images via Reuters

Jocul este plin de bani. Dar punctul de vedere al lui Kermode este dur: dacă jucătorii nu sunt suficient de buni pentru a reuși să concureze la acel nivel, aceștia au puține pretenții la banii care stau acolo.

Kermode știe despre ce vorbește. Londonezul a fugit de acasă la 16 ani și a jucat la marginea jocului în Australia rurală pentru bani de buzunar. El a început antrenorul la întoarcere – inclusiv o sesiune cu prințesa Diana.Avea un fler de afaceri și, după ce a organizat turneul Queen’s, a devenit cunoscut ca om al jucătorului când a transformat finala ATP World Tour de o săptămână de pe O2 Arena în cel mai mare jucător de bani din afara celor patru majore. Kermode a avut încrederea și prietenia aproape tuturor celor din vestiar, de la Roger Federer la Rafael Nadal – totuși nu a reușit niciodată cu Djokovic. Înscrieți-vă la The Recap, e-mailul nostru săptămânal cu alegerile editorilor.

Votul de joi – pe care puțini l-au anticipat să meargă împotriva lui – Kermode a fost inundat de sprijin. Fostul antrenor al lui Stan Wawrinka, Magnus Norman, a declarat pe Twitter că este o „zi tristă pentru Turul ATP. Job incredibil pe care l-a făcut acest om pentru jucători și turnee.Nimic în afară de respect. ” Stephen Farrow, care i-a succedat lui Kermode în turneul reginei, a spus: „Este atât de dezamăgitor. Un lider remarcabil care a avut un impact uriaș și de durată asupra ATP și a avut atât de mult succes în atât de multe domenii ale afacerii. O pierdere uriașă pentru ATP și o lovitură mare pentru acest sport. ”

Judy Murray a scris pe Twitter:„ Trist să citesc asta ”. Greg Rusedski a spus: „Anunț surprinzător având în vedere tot ce a realizat în timpul mandatului său.Abia aștept să aud de la jucători și membrii consiliului de administrație motivele? ”

Nu se poate scăpa de ironie că Djokovic – suficient de rezonabil – a cerut transparență de la Kermode cu privire la negocieri și la împărțirea veniturilor, dar, când a fost întrebat dacă a vrut personal ca Kermode să fie înlăturat și de ce, el a intrat într-un schimb incomod cu jurnaliștii, pretinzând „confidențialitate”.

Și totuși a susținut inovațiile mult aplaudate ale președintelui, de la turneul NextGen din Milano până la noul ATP. Cupa Mondială a Echipelor în ianuarie – pe care a ajutat-o ​​să lanseze când a stat lângă Kermode în fața presei la O2 Arena din Londra în noiembrie anul trecut.

Djokovic poate fi dezarmant de fermecător, precum și obraznic în fața întrebări dificile. Vor mai veni multe. Cine îl va înlocui pe Kermode?Djokovic și consiliul jucătorilor vor aproba? Poate că și-ar dori un cuvânt de spus în programare. Dacă da, ar fi puțin sprijin pentru unul dintre dizidenți, Justin Gimelstob, care, alături de șeful său de la Tennis Channel, David Edges, și Alex Inglot, fratele jucătorului de dublu din Marea Britanie, Cupa Davis, Dominic Inglot, au votat pentru un închiderea jucătorilor împotriva lui Kermode.Roger Federer 100 nu a ieșit, dar totuși este înfometat de aur olimpic evaziv | Kevin Mitchell Citește mai mult

Dacă Djokovic crede că Kermode are un conflict de interese care încearcă să reconcilieze interesele jucătorilor și proprietarilor, el recunoaște cu siguranță o dilemă similară pentru Edges și Gimelstob, radiodifuzori și avocați pentru drepturile jucătorilor.

Gimelstob, fost jucător, i-ar plăcea fără îndoială treaba. Dar are o treabă neterminată de care să se ocupe într-o altă instanță.El așteaptă procesul la Los Angeles, acuzat de „baterie cu vătămări corporale grave” a unui Randall Kaplan la o petrecere de Halloween într-o suburbie exclusivă a orașului în octombrie trecut.

„Îmi mențin inocența”, a postat el pe Twitter după ultima sa înfățișare în instanță, la 27 februarie, când cazul său a fost amânat.

Inocența de genul vechi, naivitatea, ar părea că ar fi deficitară în jocul mai larg din ultima vreme. Înscrieți-vă la The Recap , e-mailul nostru săptămânal cu opțiunile editorilor.